010-2930808 | info@vso-ajschreuder.nl Volg ons op Twitter   
  VSO A.J. Schreuder  
U bent hier De school Keuken en bediening

Keuken en bediening is er vooral voor bedoeld om leerlingen de kooktechnieken en bedieningstechnieken bij te brengen.
Het vak wordt ook wel consumptieve technieken (CT) genoemd.

De Kooktrommel

In De Kooktrommel van de A.J. Schreuder bereiden leerlingen een aantal maal per week een lunch voor medeleerlingen, docenten en gasten van buiten.
 Er zijn verschillende gezonde broodjes, soepen en nog veel meer lekkere dingen te verkrijgen in De Kooktrommel.
Zo is er bijvoorbeeld regelmatig soep en soms is er pizza. 
Wij proberen zoveel mogelijke te variëren in beleg.
Dit gaat van kipfilet tot aan tonijnsalade. Ook hebben wij een prachtige schooltuin waar wij zoveel mogelijk uit willen halen om iets lekkers van te maken.

Alles wat er verkocht wordt in De Kooktrommel kost € 0,70. Dit geldt zowel voor de soepen als voor de broodjes en pizza’s.
e leerlingen maken alles onder begeleiding van een vakdocent. Leerlingen verkopen de gezonde soepen en broodjes samen met de vakdocent bij de kassa.
Leerlingen rekenen dus zelf af. Door gebruik te maken van een vaste prijs blijft het voor iedereen overzichtelijk en vergroot het de zelfstandigheid van leerlingen.

De schoolkantine heeft een gezond aanbod. Het aanbod bestaat nu voor minimaal 75 procent uit producten uit de Schijf van Vijf, zoals volkoren broodjes, fruit en salades. 
Daarmee komt de school tegemoet aan de wens van ouders en leerlingen. Jongeren geven aan dat zij moeilijk weerstand kunnen bieden aan vette of zoete snacks als ze er liggen. Dat is niet raar. Verleidingen weerstaan, vergt zelfcontrole. En dat kunnen we niet altijd opbrengen, bijvoorbeeld na een spannende wiskundetoets of als je verliefd bent.
Op die momenten zijn jongeren, net als volwassenen, sneller geneigd te kiezen voor makkelijk dan voor gezond.
Uit gedragskundige onderzoeken blijkt dat kantinebezoekers vaker verstandig kiezen als het aanbod vooral uit gezonde producten bestaat.

De opbrengst van de kantine gebruiken wij om extra voorwerpen te kopen voor de keuken als het niet lukt om het uit het schoolbudget te betalen.
Van de opbrengst kunnen wij ook met kerst of Pasen wat lekkers aan de leerlingen aanbieden.
Daarnaast wordt de opbrengst gebruikt om ook wat extra’s te doen, zoals excursies voor leerlingen of voor het relatieonderhoud.
Zo hebben wij meebetaald aan een leuk cadeau voor de bewoners van de Zonnetrap.
Aan de overkant bij de Zonnetrap, waar onder andere ouderenwoningen zijn, mogen wij lunches organiseren.
Ook verzorgen leerlingen de catering voor diverse instanties, het is de bedoeling om dit nog meer uit te breiden. De Kooktrommel biedt ons vele kansen!

 

 


 

Nieuws:
 
Locatie:
 
  © 2016 Copyright All rights reserverd | Realisatie: VDLX  
Consumptieve Techniek VSO A.J. Schreuder VSO school voor ZMLK te Rotterdam Zuid VSO AJ Schreuderschool, speciaal voortgezet onderwijs, gehandicapten, zmlk, zeer moeilijk lerend, autisme, CT, pdd-nos, Rotterdam-Zuid, PCBO, Down, christelijk